Tenderconcept.nl

tenderconcept_creatief_in_winnen

Tender Strategie & Management

Succesvol EMVI plan? Onze klanten winnen twee op drie aanbestedingen dankzij de tenderstrategie en visie van Tender Concept. Voorbereiding is daarbij het halve werk. Een tender winnen begint met een goede voorbereiding. Weten waar de winnende details kunnen zitten. Wat moet je weten over je publieke klant? Zorgen dat je de echte beweegredenen van de opdrachtgever kan doorgronden en daarmee de vraag achter de vraag kan achterhalen. Daarmee hebben wij al vele winnende EMVI-plannen geschreven.

Visie op je winnende EMVI plan

Tijd is geld, en dat geldt zeker voor een aanbestedingsproces. Inkoopprocedures voor aanbestedingen hebben strakke deadlines. Een gestroomlijnd aanbestedingsproces is de sleutel waarin we samen winnende EMVI-plannen opstellen. In het gehele proces begeleiden wij je en zorgen ervoor dat je het bestek goed interpreteert, de juiste vragen stelt en een slimme aanbesteding strategie inzet. Daarvoor zetten wij bewezen methodieken in en zorgen dat je beloftes SMART en overzichtelijk in het EMVI plan komen.

Beoordelingsprotocol doorgronden

Bij het lezen van de aanbestedingsstukken is essentieel om goed inzicht te krijgen in de inkopende partij en in het beoordelingsprotocol. Bij aanbesteding volgens de methode Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) maakt de aanbestedende dienst gebruik van (sub)gunningscriteria, die ieder een bepaald gewicht hebben bij de beoordeling. Wij helpen je met het analyseren van de gunningscriteria en door het stellen van de juiste vragen om de echte beweegredenen van de aanbestedende partij te achterhalen. Zodat je in het EMVI document daarop in kunt spelen. Maar ook door systematisch alle informatie te betrekken die bepalend is voor een winnende inschrijving te benadrukken. Dat doen wij samen met je sales of inhoudelijke team.

Aanbestedingen winnen met een goed doordachte tenderstrategie

Voor als  je een bijzonder uitdagende en unieke tender hebt. Die grote aanbesteding in je branche waar je het verschil wil maken. Die ene grote klant die maar sporadisch op de markt komt en waar iedereen om vecht. Zo’n tender waarvoor iedereen binnen jouw organisatie warm loopt en energie van krijgt – en waar je samen met Tender Concept het verschil gaat maken. Aanbestedingen ga je alleen winnen  met een goed doordachte tenderstrategie en visie.

Begeleiding van A tot Z: de juiste feedback om te winnen

Inschrijven op een aanbesteding betekent ook altijd dat je vooraf moet inschatten wat je winkans is. Hoe goed je je ook voorbereid: inschrijven is geen garantie op winst. Een afwijzing in een aanbesteding kost veel energie maar geeft vaak juist de mogelijkheid om een volgende inschrijving wel te winnen. Het aanbestedingsproces is voor ons daarom nooit compleet zonder gedetailleerde evaluatie. Door middel van een presentatie ontvang je een gedetailleerde analyse met direct toepasbare tips voor de verbetering van je offerte of aanbesteding. Zodat je een volgende aanbesteding indient die overtuigender en beter onderbouwd (SMART) is. Een inschrijving waarmee je kans op score nóg hoger is. Ook daar kunnen wij je bij helpen door kennisdeling of een training.

Als tender coördinator pakt Manfred de volgende zaken op:

  • Doorgronden van de aanbestedingsstukken, tijdsplanning en taakverdeling.
  • Verzamelen, opstellen en redigeren van vragen voor de Nota van Inlichtingen.
  • Bepalen van een heldere winstrategie met het management en team.
  • Overleggen met het inhoudelijke of sales team coördineren en actief bijwonen.
  • Meedenken aan een slim plan van aanpak.
  • Schrijven of meeschrijven van de aanbestedingsteksten. 
  • Check of de inschrijving voldoet aan de eisen en of het antwoord aansluit op de wensen.
  • Redigeren en schrijven van concrete, doordachte en klantgerichte teksten.
  • Advies, coördinatie en leveren van opgemaakte grafische vormgeving.
  • Evaluatie van de inschrijving op de aanbesteding.

Benieuwd wat de kwaliteiten van een echte tendermanager zijn: Lees verder..

Een winnend strategisch EMVI plan of ondersteuning in uw salesteam ?

Neem dan direct contact op met Manfred Roosenstein

Telefoon 06-16116354 of manfred@tenderconcept.nl

Direct het beste resultaat en ondersteuning? Ikwileen@tenderconcept.nl